Heb je ooit een e-mail gestuurd die nooit is aangekomen bij de ontvanger? Misschien heb je zelfs al een paar keer gecontroleerd of het e-mailadres wel klopt, maar nog steeds geen reactie. Het kan zijn dat jouw e-mail in de spamfilter is beland. Zelfs met onze Microsoft 365 oplossing. Maar waarom gebeurt dit en hoe kun je dit voorkomen?
De meest voorkomende oorzaken
Bij sommige van onze klanten merken we dat verzonden e-mails niet aankomen bij de ontvanger. De meest voorkomende oorzaak is de inhoud van de e-mail zelf. Hier zijn een paar dingen die je kunt controleren:
- Meerdere afbeeldingen in de handtekening
- Verschillende lettertypes en lettergroottes
- Links in de handtekening naar externe websites die niet gelieerd zijn aan de domeinnaam van de afzender
Tips om e-mails effectief te versturen
Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat jouw e-mails in de spamfilter belanden:
- Gebruik een duidelijke en relevante onderwerpregel. Vermijd onderwerpregels die misleidend of te commercieel zijn.
- Gebruik geen hoofdletters in je onderwerpregel.
- Adresseer de persoon bij hun voornaam. Je moet weten wie je e-mailt, dus gebruik hun voornaam in de inhoud van de boodschap.
- Zorg ervoor dat de inhoud van je e-mail duidelijk en relevant is. Vermijd het gebruik van te veel afbeeldingen en links.
- Verminder het aantal afbeeldingen in je e-mailhandtekening. Als je veel afbeeldingen hebt, probeer er een paar te verwijderen.
- Gebruik geen Word om professionele HTML-e-mailhandtekeningen te genereren. Word produceert zijn eigen slechte HTML-code die al snel als spam wordt gemarkeerd.
- Gebruik een simpele professionele e-mailhandtekening. Vermijd het gebruik van te veel lettertypes en lettergroottes en afbeeldingen.
- Stuur alleen naar een paar e-mailontvangers tegelijk.
- Gebruik software zoals MailChimp of Campaign Monitor om grote hoeveelheden e-mails te sturen en vermijd dat jouw e-mails van je eigen domein naar junkmail worden gestuurd.
- Gebruik lettergroottes tussen 10px en 14px. Grote lettergroottes kunnen als onprofessioneel worden gezien.
- Beperk je tot links naar je website, e-mail, afbeeldingen en social media-icoontjes. Vermijd links naar websites die niet gelieerd zijn aan je domeinnaam.
Conclusie
We kunnen niet garanderen dat alle e-mails met onze HTML-e-mailhandtekeningen door spamfilters zullen komen, omdat er te veel variabelen zijn die gebruikers zelf bijdragen, zoals onderwerp, inhoud en geblokkeerde domeinen. We hebben echter alles gedaan om ervoor te zorgen dat de HTML in onze e-mailhandtekeningen effectief is. Door deze tips te volgen, kun je de kans verkleinen dat jouw e-mails in de spamfilter belanden.
Wil je hier nog meer over lezen?
Gebruik eens de AI-gestuurde zoekmachine Perplexity en vraag wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw e-mail niet in een spamfilter belandt.; Ik heb al een zoekopdracht voor je geformuleerd
p.s.
Neem je nog geen diensten bij ons af? Het is tijd om jouw e-mailomgeving te optimaliseren en te zorgen dat jouw berichten bij de ontvanger aankomen. Maar weet je zeker dat jouw SPF, DKIM en DMARC records goed zijn ingericht? Een kleine fout kan grote gevolgen hebben.
Je kunt kijken of je SPF records aanwezig zijn en valide zijn via deze website*
Je kunt kijken of er DMARC records aanwezig zijn en valide zijn via deze website*
Gebruik de Mail Header Analyzer van Microsoft om te achterhalen waarom een ontvangen bericht in de spambox is beland.*
Gebruik de tool van dkimvalidator.com om te kijken of jouw mail configuratie werkt.*
*Let op: Deze tools geven zeer technische resultaten die voor niet-IT’ers moeilijk te begrijpen kunnen zijn. De output bevat gespecialiseerde termen en complexe gegevens die expertise vereisen om correct te interpreteren.
Geen zorgen! Onze experts staan klaar om:
- De resultaten voor u te analyseren
- De betekenis in begrijpelijke taal uit te leggen
- Concrete aanbevelingen te doen voor het verbeteren van uw e-mailconfiguratie
Wij nemen de technische complexiteit voor onze rekening, zodat u zich kunt focussen op uw werk. Neem gerust contact met ons op voor hulp bij het interpreteren van deze resultaten of het optimaliseren van uw e-mailconfiguratie..
Laat ons jou helpen om jouw e-mailomgeving te verbeteren en jouw online aanwezigheid te versterken. Onze experts staan klaar om jou te ondersteunen en te zorgen dat jouw e-mails effectief worden verstuurd.
Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om:
- Jouw SPF, DKIM en DMARC records te optimaliseren
- Jouw e-mailomgeving te verbeteren
- Jouw online aanwezigheid te versterken
Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. We kijken ernaar uit om jou te helpen.
Deze blog is geschreven door Huite Jan
Nog meer lezen?
Kijk hier onder voor onze laatste blog’s
- IT Friese Meren ondersteunt non-profitorganisaties met gratis Microsoft 365-diensten
- Hoe DMARC, SPF en DKIM zorgen voor betrouwbare en veilige e-mail
- Optimale connectiviteit en beveiliging voor uw Agrarisch bedrijf
- Hoe voorkom je dat jouw e-mails in de spamfilter belanden?
- IT Migratie en Installatie? Wij Regelen Het!